ABOUT THE PROJECT

Client: Max Fordham
Architect:
Edward Cullinan
Project type: supply and fit 
Joinery requirements: building additional desk, storage and seating units
Address: 42 Gloucester Crescent, NW1 7PE

Bespoke-bench-seating-and-storage

The client

Max Fordham is a sustainable environmental engineering practice, who specialize in mechanical engineering, environmental design and building physics. Due to the rapid growth of the company, the team were in need of additional storage units and desk space. 

Our process

Working from a combination of architect’s drawing and sketch up model supplied by the client the joinery successfully completed two phases of the Max Fordham fit out. The work shop produced storage units, desks, as well as the upholstered reception bench with a display shelving.

Veneered American white Oak MDF and solid American oak were used through this project

The layout

The office space started directly behind this reception bench, following the entire perimeter of the old piano factory, and the upholstered padded back and insulated cavity also acted as a sound baffle to mitigate the associated noise of a large rotunda building. The reception desk was designed to divide the open circular layout of the building into a clear reception/waiting area.

We hope you enjoyed reading about our latest project. If you have any questions or would like to discuss any upcoming projects – get in touch today.