ABOUT THE PROJECT 

Client: JFC Ltd
Architect: DSDHA
Address: 138 Croydon Road, London, CR0 4PG

DSC_0765

Link Primary School, a school specializing in the teaching and therapy of children with special speech, language and communication needs, was a project involving everything from kitchenettes, to seating, to storage, doors & frames.

DSC_0842

Due to the nature of the school, the requirement was for the joinery to be warm and un-intrusive, but also hard wearing. To achieve this result FJL used simple finishes and materials such as birch ply and veneered MDF panels made up to represent birch ply.

DSC_0892

To achieve this 15mm MDF was edged with birch ply and veneered with maple. This gave the impression of a birch ply panel but allowed FJL to make doors that exceeded 2.4m, closing off storage and achieving the long grain pattern the school wanted.

DSC_0909

Attenuator units were also enclosed within the joinery behind bespoke made louvres [pictured above]. These louvres were made unique sizes, to correspond with the relevant air flow.

DSC_0919

Contact us