Haberdashers’ Aske Boys’ School

ABOUT THE PROJECT

Project: The Haberdashers’ Aske’s Boys’ School
Client:
Jerram Falkus
Designer: BH&M Chartered Architects
Project: 
Haberdashers Aske’s New Sports Centre, supply & fit.
Joinery requirements: Reception desk
Address: Elstree, Hertfordshire

Custom-built-reception-desk
Upper-School-education-sector-joinery-and-construction

The client

The Haberdashers’ Aske’s school for boys, is a prestigious public school situated in Elstree, Hertfordshire, and are proud members of the Haileybury Group.

The school is committed to excellence and firmly believe in providing their students with the best facilities to aim them with their continued learning.

In 2016, the school’s architects approached the joinery with a view to build their main entrance reception desk.

Leisure sector

They also commissioned our sister company to construct the swimming pool and to replace existing structures on the site adjacent to the existing sports hall sports hall. You can read the Jerram case study here – Haberdashers Case Study

Reception-desk-joinery-drawing
Leisure-center-joinery-project

Reception desk

This project involved the supply & installation of a 6m diameter curved reception desk constructed from Euro Oak veneered MDFs, flexi MDF and pearl grey laminated MDFs.

This was made from European Veneered Oak with Solid Oak Edging.  The reception desk was constructed and assembled at the Falkus Joinery Workshop on a special levelling platform to make sure when installing the desk that the joints and mitres are seamless.

 

We hope you enjoyed reading about our latest project. If you have any questions or would like to discuss any upcoming projects – get in touch today. 

Jubilee Academy

ABOUT THE PROJECT

Project: The Jubilee Academy
Client:
Jerram Falkus 
Designer: Falkus Joinery: Design & Build
Project type: supply & fit
Joinery requirements: Reception desk
Address: Lowlands Road, Harrow

desktop-computer-and-mouse
Joinery-reception-desk-joinery

The client

The Jubilee Academy were in desperate need of a brand new reception desk and so approached the joinery and commissioned the team to design and build a splayed angle reception desk.

Materials and finish

Being fanatical about woodwork we wanted to really focus on the quality of the material and finish and so we opted to choose a timber that would complement its surroundings to offer that wow factor when guests visited the school.

Using a clear oiled America Maple worktop, we wanted to add a little character and so inserted capping and skirting detail as well as plain white Formica panels & fronts.

Custom-reception-desk-joinery-drawings

Splayed angle reception desk drawing

Method

The solid maple was chosen due to the strength of the timber, while the finish [Matt Osmo] to future proof the reception desk for years to come.

We used a traditional joinery method – tongue and groove – to install a solid board top to ensure the longevity of a reception desk and to help it withstand the everyday impacts of a busy school.

Solid-wood-table

We hope you enjoyed reading about our latest project. If you have any questions or would like to discuss any upcoming projects – get in touch today.